Aliqua, specialist in communicatie

T 06 171 064 68

 

Seven minutes mindmap


We kennen het allemaal: een dilemma waar je al tijden mee loopt. Misschien denk je erover om voor jezelf te beginnen en weet je niet zeker of dat de juiste keuze is? Of ben je al ondernemer en zoek je mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien? Wat je vraag, wens of dilemma ook is: een Seven Minutes Mindmap kan je helpen!

 

Kei in het beantwoorden van vraagstukken

Het maken van een mindmap is een van de krachtigste tools die je kunt toepassen, voor welk probleem dan ook. Het idee is simpel: je pakt een vel wit papier en schrijft in het midden van dat vel jouw doelstelling of vraagstuk, bijvoorbeeld: verdubbeling winst binnen twee jaar. Je zet je timer op zeven minuten en begint. Schrijf zoveel mogelijk ideeën op binnen de tijd. Je start met de basisideeën, die zet je het dichtst om de hoofdvraag heen. Vervolgens bedenk je voor elk van die basisideeën manieren om ze uit te voeren. Laat al het oordeel (voor nu) achterwege, denk puur in mogelijkheden. Zie het als een spel. Later kun je altijd nog filteren.

 

Basis voor operationeel plan

De Seven Minutes Mindmap techniek vangt jouw stroom creatieve ideeën op. Just go with the flow… en na zeven minuten staat daar op papier een gerangschikt overzicht van de dingen die je kan doen om jouw dilemma op te lossen of jouw wens in vervulling te laten gaan. Een totaalplaatje, waar je met ‘helicopter view’ naar kan kijken. En dát plaatje vormt weer een goede basis voor een operationeel plan.

 

Tip om je mindmap nog krachtiger te maken

Voeg achteraf kleur en tekeningen toe om je woorden te verduidelijken. Dit kost net wat meer tijd, maar de impact is het waard. Vooral een aanrader als je jouw mindmap wil delen met anderen.

 

Succes en maak je mindmap met plezier!

 

Monique Neven

 

Haal samen met Aliqua meer uit je business! Bel 06 171 064 68 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.